[O2] Na ile śrub jest mocowana piasta w BXE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Dorzucę parę swoich uwag jak driver itp.

Zacznę od pogody - co prawda kałuż nie było, droga była delikatnie przewiana przez wiatr ale nadal mokra co jakoś nie zrobiło większego wrażenia na aucie bo i tak piszczało tylko na 1-wszym biegu.

Driver - takie testy robiłem pierwszy raz w życiu i był to bardziej próby znalezienia optymalnego ruszania ale i tak wyszło nieźle.
    Pierwszy pomiar był wykonany z Pawłem na pokładzie dlatego taki przecięty wynik :wink:
    pozostałe pomiary wykonałem sam i niestety po 4-tym musieliśmy zakończyć bo zaczęło padać.
    Klima oczywiście OFF ale nawiew pozostał włączony.

Autko - opony jakie mam założone to Continental Contisportcontact 2 w rozmiarze podanym przez szkoda, , bak do połowy pełny, z autka nic nie było wyjmowane a wręcz przeciwnie leżało sporo duperel w postaci zabawek mego syna, fotelik, bańka płynu do spryskiwaczy + zalany zbiornik płynu do pełna, zapas i jeszcze parę gratów w bagażniku, chociaż ma to swoje plusy bo daje bardziej realny obraz przyspieszenia autka.

Temp oleju przy rozpoczęciu próby wynosiła według VAG-a 80sC, po 4-rech próbach wzrosło do 97sC.

Reasumując trochę za mało czasu na potrenowanie startów a i pogoda nie sprzyjająca ale myślę, że dało by się jeszcze odrobinę urwać z najlepszego wyniku jaki mi wyszedł, tym bardziej, że to były moje pierwsze próby i tak do końca to tego nie ogarniałem, a z ciekawości to na 400m wyszło mi coś koło 15.6s, no trochę mi do DGW brakuje :szeroki_usmiech

spalanie - chwilowe to 99,9 l/100 bo więcej nie wyświetli ale średnia wyszła coś w granicach 8,7 l/100, przy tych testach.
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

bo chyba są 2 rodzaje na 3 lub 4 śruby a jakoś nie widzę teraz tego...
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

szkoda, mam taką "mądrą" knige i tam jest napisane/narysowane, że piasta mocowana jest na 4 śruby, nie zależnie od rodzaju.
      Zamieszczone przez szkoda
      bo chyba są 2 rodzaje
      są dwa rodzaje, FS-III i FN3. ta pierwsza odnosi się do mniejszych tarcz hamulcowych a ta druga do większych :wink:

Komentarz

Pracuję...